Gameproducer Hideo Baba komt naar Anime 2014

De immer goedlachse producer van de befaamde Tales of-serie RPGs, Hideo Baba, komt naar de Anime 2014 conventie. Dit is de tweede keer dat Hideo Baba, ook wel Baba-san voor vrienden en fans, Anime vereert met een bezoek: vorig jaar was hij ook al aanwezig voor interviews, signeren en lezing, wat een groot succes bleek te zijn.

Op Anime 2014, dat dit jaar gehouden wordt van 13 tot en met 15 juni in het World Forum te Den Haag, zal Baba-san wederom beschikbaar zijn voor vragen en handtekeningen. Ook geeft hij een lezing in het main theater, en kunnen fans een exclusief ontbijt winnen met de producer. Natuurlijk is het ook mogelijk om Baba’s nieuwste productie, Tales of Xilia 2, een dikke drie maanden voor de Nederlandse release te spelen, samen met de aankomende games Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution en One Piece: Unlimited World Red en een assortiment andere Bandai Namco-games.

De reden waarom Baba wederom aanwezig is bij Anime komt vanwege een samenwerking tussen Bandai Namco Games, waar Hideo Baba werkzaam is. De samenwerking tussen de con en de gamesgigant(en) verliepen zodanig plezierig dat er een vervolgoptreden komt.

In AniWay #34 staat overigens een interview met Baba-san, die een enorm charmante en leuke man blijkt te zijn met liefde voor zijn beroep en fans. Leuk detail: hij is door zijn persoonlijkheid en portfolio zelfs zo mateloos populair in thuisland Japan dat hij zonder moeite alle zalen waar hij aanwezig is volboekt, hij wordt zelfs vergeleken met een rockster – net als andere grote namen als Tomonobu Itagaki (Ninja Gaiden), Toshihiro Nagoshi (Yakuza) en vrijwel iedereen van Platinum Studios. Gelukkig is hij, in tegenstelling tot de andere heren, heel gewoon gebleven.

Dit artikel is geschreven door een van onze vaste redactieleden. Eventuele meningen geuit in dit artikel worden niet per definitie gedeeld door AniDay, AniWay of AniTV. AniWay, AniDay en AniTV zijn op geen enkele wijze geaffilieerd met Bandai Namco, Bandai Namco Games en/of Anime 2014.Vragen of twijfels over de inhoud van dit artikel? Kijk dan hier

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter


× drie = 21