Avril LavigneÔÇÖs Hello Kitty racistisch?

AvrilÔÇÖs nieuwste clip ÔÇ£Hello KittyÔÇØ kwam een paar dagen geleden uit op haar offici├½le website en YouTube kanaal. Het nummer heeft de afgelopen dagen veel commentaar gehad; de clip is erg kinderachtig, racistisch en een schande volgens sommige mensen.

Mensen zijn geshockeerd door de clip en reageren erg extreem. Is de clip van Avril Lavigne echt zo racistisch en kinderachtig als mensen zeggen? 

De clip is vol roze frutsels, een cupcake tutu, felle kleuren en achtergrond danseressen in matchende outfits met een soort robot dansje, maar is dit nu echt iets nieuws?

Volgens een aantal mensen is deze clip racistisch omdat het het stereotype van Aziaten weergeeft; het beeld dat alle Japanners er hetzelfde uitzien, geen individualiteit hebben en weinig emoties tonen. Zijn wij dit soort clips niet allang gewend in de Japanse pop cultuur? Kijk naar AKB48ÔÇÖs ÔÇ£Koi Suru Fortune CookieÔÇØ, waar de leden ook matchende outfits dragen en een synchrone dans uitvoeren.

 Het nummer is speciaal geschreven door Avril voor haar Japanse fans. Avril staat dan ook bekend als een zangeres die al jaren een obsessie heeft voor Hello Kitty. Het nummer is al uit sinds november en heeft alles te maken met Avrils toewijding aan Hello Kitty.

Aniday-Afbeelding-kitty.jpg

 

Al hebben we de afgelopen tijd niet zoveel van Avril gehoord, in Japan (en in de rest van Azië) doet Avril het nog steeds erg goed. In de zomer van 2013 had Avril nog verschillende fanmeets in China en is ze op dit moment bezig met een Japanese tour.

Ze heeft via twitter gereageerd op al het commentaar dat ze de afgelopen dagen heeft ontvangen voor haar video clip.

┬áÔÇ£I love Japanese culture and I spend half of my time in Japan. I flew to Tokyo to shoot this video specifically for my Japanese fans, with my Japanese label, Japanese choreographers and a Japanese director in Japan,ÔÇØ AvrilÔÇÖs Tweet 23-4-14

Dus wat vind jij van de nieuwe clip van Avril?

Dit artikel is geschreven door een van onze vaste redactieleden. Eventuele meningen geuit in dit artikel worden niet per definitie gedeeld door AniDay of AniWay. Vragen of twijfels over de inhoud van dit artikel? Kijk hier.

Tags: , , , ,

2 Antwoorden naar “Avril LavigneÔÇÖs Hello Kitty racistisch?”

 1. Jan met le Pet 28 april 2014 at 19:40 #

  Mensen met verstand (van muziek) snappen deze clip en weten dat er niks racistisch oid aan is.
  Gemiddeld persoon dat op social media hier op reageert is niveautje nul (kijk maar naar alles van met bieber te maken heeft).

  Verder kan ik de clip wel waarderen, maar is niks voor mij

 2. Veerle 28 april 2014 at 20:48 #

  Ik vind de videoclip persoonlijk wel gaaf, vooral omdat ik zelf ook fan ben van Hello Kitty en de Japanse “kawaii-cultuur”. Ik vind alleen het nummer zelf een beetje tegenvallen, Ik heb het gevoel dat de rock stijl van Avril begint te verdwijnen en wordt vervangen door een soort dubstep-achtige muziek (wat opzich wel gaaf klinkt, maar het past niet bij haar)
  Dus naar mijn mening een vette videoclip, maar niet haar beste nummer.

Laat een reactie achter


× 5 = vijfendertig