Joy on the Go, UK: Travelling man

Een tripje naar Leeds, gezellig met een vriendin. Het plan was shoppen en de Engelse pub’s onveilig maken. Het stadscentrum was gezellig en op elke hoek van de straat een vintage winkel. Na de lunch wilden we naar huis gaan tot mijn oog viel op een etalage. De etalage van: Travelling Man.

buitenkant

De etalage stond vol met boekjes, manga’s strips en artwork boeken. Meteen al een kijkje waard! Ik kwam binnen, het is een klein gezellig winkeltje met twee verdiepingen. De eerste verdieping is uitbesteed aan hun collectie van leesvoer: strips, manga’s, omnibussen noem het maar op! Samen met mijn vriendin begonnen we te neuzen tussen alle boekjes. Manga’s waarvan ik dacht dat ze alleen in Japan naam hadden, werden hier zelfs verkocht!

etalage

Plots viel mijn oog op een kaartje, vastgeplakt aan de boekenplank. Er stond wat tekst op gekrabbeld en in de linker bovenhoek het cijfer acht. Personal recomandation. Hier was ik al meteen van gecharmeerd. Een kleine top tien in strips, manga en al hun andere boeken, maakt het voor de wispelturige geest een stuk makkelijker om iets leuks te vinden.

travelling man

Met moeite kon ik mezelf van de eerste verdieping afsleuren. Mijn vriendin trok ongeduldig aan mijn mouw, we moesten en zouden de kelder ook even een bezoekje brengen. Links achter in de winkel was een smal trappetje naar beneden.

Als je van dungeons en dragons houdt dan zit je daar goed. De gehele kelder was gewijd aan spellen. Kaartspellen, bordspelen, rollenspellen. Alles wat je je maar voor kon stellen! Van Game of Thrones tot Cards Against Humanity ( mijn persoonlijke favoriet en nieuwe aanwinst).

Voor we vertrokken heb ik nog even staan kletsen met ├®├®n van de medewerkers van dit kleine stukje “geek-heaven”. Ik vroeg hem hoelang deze winkel al bestond, hij vertelde me dat de “Travelling man” al sinds de jaren ’60 bestaat.

Ik zou iedereen willen adviseren om, mocht je ooit in The United Kingdom verkeren, deze winkel een bezoekje te brengen. Ze hebben locaties in: Leeds, York, Manchester en New Castle. Als je moe bent van het winkelen of de drukte van de stad moet ontvluchten, dan is er toch niks beter dan even met je neus tussen de stripboeken of figures te staan. It’s the perfect place to rest, for every Travelling man!

Dit artikel is geschreven door een van onze vaste redactieleden. Eventuele meningen geuit in dit artikel worden niet per definitie gedeeld door AniDay of AniWay. Vragen of twijfels over de inhoud van dit artikel? Kijk hier.

Tags: , , , , ,

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter


× 1 = drie