Cosplay 101

Bij het maken van een cosplay is het van belang dat deze op tijd af is voor de conventie, fotoshoot of wedstrijd waarvoor je deze af wilt hebben! Om hier bij te helpen heb ik, Cosplay Maakie, de volgende reeks artikelen geschreven over Cosplay Planning! Dit is het laatste deel uit de reeks.

 In mijn vorige artikel hadden we het over planningen maken en over een methode om progressie bij te houden. Nu wil ik over een alternatieve methode van progressie bijhouden vertellen, namelijk een methode waarbij je werkt met percentages. Met deze methode noem je alle onderdelen van je kostuum apart en geef je aan hoe ver dit onderdeel af is. Als iets compleet af is, geef je het een 100% en als het minder ver af is, dan geef je een bijbehorend (ingeschat) percentage. Daarna geef je aan wat er nog ontbreekt om het compleet te maken. Bij deze methode merk ik vooral dat op een plek zoals het forum van Aniway, veel cosplayers het een fijne manier vinden om aan geïnteresseerden te laten weten hoe ver zij zijn met hun kostuums. Hieronder vind je een voorbeeld van hoe deze methode er uit zag tijdens het maken van mijn Trainer Wes cosplay:

 Contactlenzen = 0% (nog steeds niet de perfecte kleur tegengekomen)

Make-up = 1% (aankopen gepland staan bij de juiste winkels, maar nog niets gekocht of getest, ga hier binnenkort mee beginnen, want karakter is erg make-up heavy.)

Schoenen = 90% (maar ik ben niet helemaal tevreden, dus ga misschien opnieuw beginnen, dan moet de teller dus op 0% weer)

Pruik = 60% (samen met vriendin mee bezig)

Broek = 100%

Handschoenen = 100%

Jas = 100%

Accessoires = 100% (maar ik kan altijd meer regelen/maken als ik zin en tijd heb!)

┬áDeze methode is wat meer ÔÇ£verhalendÔÇØ dan de methode in mijn vorige artikel, daar ging het om het maken van lijstjes. Daarom is deze methode leuker om te delen met anderen, maar ik merk ┬ázelf dat ik meer overzicht heb bij de eerste methode.

┬áIets dat ook zeker belangrijk is en vaak onderschat wordt, is het belang van feedback bij het maken van kostuums. Als je het niet fijn vind om fotoÔÇÖs op het internet te zetten, kan je het ook vragen aan familie of vrienden. Zelf heb ik door feedback meerdere onderdelen van mijn kostuums veranderd, waar ik achteraf erg blij om ben. Een recent voorbeeld hiervan is dat ik bij mijn Trainer Wes kostuum ik eerst zijn make-up deed zoals het op de promotie-art stond.

┬® The Pok├®mon Company / ┬® Genius Sonority

 

Hierop had hij een erg dunne witte streep over zijn gezicht, maar door de art-stijl was de streep toch prominent aanwezig. Toen ik met exact deze grootte de streep op mij tekende, zag het er niet al te indrukwekkend uit. Hier kwam ik vooral achter toen ik achteraf de fotoÔÇÖs terug zag en ook door meerdere reacties die ik op de make-up kreeg. Dit zorgde er voor dat ik de manier waarop ik zijn make-up doe, heb veranderd en het meer ben gaan doen zoals zijn verschijning gedurende de game.

┬® The Pok├®mon Company / ┬® Genius Sonority

 

Namelijk een donkerdere huidskleur en een dikkere witte streep.

Beide afbeeldingen: ┬® Cosplay Maakie

De afbeelding links is waar ik mee begon met de eerste test. Na meerdere keren testen en feedback vragen is uiteindelijk de afbeelding rechts het eindresultaat geworden! Ik ben voor zijn huidskleur in de game gegaan en heb de witte streep op zijn gezicht nog groter gemaakt.

 Ik hoop dat jullie wat aan mijn artikelen over Cosplay Planning gehad hebben! Ik zou graag deze reeks willen afsluiten met een korte tip: Ik raad aan met kostuums om 6 maanden voordat je deze wilt dragen, te beginnen. Dit, omdat er altijd onverwachte tegenslagen kunnen zijn. Mijn absolute persoonlijke minimum is 3 maanden voordat ik het kostuum wil dragen er aan beginnen. Uiteraard is het ook afhankelijk van hoe uitgebreid het kostuum is en hoeveel vrije tijd jij zelf hebt, maar deze richtlijnen heb ik voornamelijk door de verzendtijd van bepaalde onderdelen (zoals pruiken).

 Bedankt voor het lezen van mijn reeks artikelen over Cosplay Planning en ik hoop dat dit andere cosplayers kan helpen! Als er nog vragen zijn, mogen deze uiteraard gesteld worden!

Fotograaf afbeelding banner: Ryuu

 

Tags: , , , , ,

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter


× 2 = tien