Guilty Gear Xrd -SIGN- introduceert zichzelf

Arc System Works draait al een goed aantal jaar mee en is vooral bekend geworden door hun fighting games, waarvan de Guilty Gear en de BlazBlue series wel de bekendste zijn. Van deze eerste gameserie is in Japan het nieuwste deel genaamd, Guilty Gear Xrd -Sign- in de arcade hallen verschenen. De intro van deze game was ook een tijdje later officieel online te zien.

De Guilty Gear games draaien al een groot aantal jaar mee. Van de serie zijn er vele delen verschenen waarin er geregeld veranderingen worden toegepast waaronder het toevoegen van nieuwe personages, stages en aanpassingen aan de basis van het spel. Net als Capcom met zijn Street Fighter games doet, het uitbrengen van een bijgewerkte versie. Sinds het eerste deel waren de Guilty Gear games sterke 2D geanimeerde fighting games, die in kwaliteit altijd hoge ogen wisten te krijgen. Met de Blazblue games ging Arc System Works het High Definition tijdperk in. Maar bleef werken met 2D animaties, al waren de stages wel in 3D uitgewerkt.

Met de Guilty Gear serie heeft Arc System Works de afgelopen tijd niets gedaan, tot ze vorig jaar aankondigde met een nieuw deel in de serie te komen. Dit nieuwe deel is integenstelling tot hun vorige games voor het eerst compleet in 3D en draait op een aangepast versie van de Unreal Engine. Welke ook als de basis heeft gestaan voor een tal van grote Japanse games zoals Lost Oddyssee en Lollipop Chainsaw.

Dit nieuwe deel onderscheidt zich niet veel in stijl met zijn voorgangers maar gaat juist verder door gebruik te maken van de voordelen die mogelijk zijn op de huidige consoles. Guilty Gear Xrd moet het begin zijn van een nieuw hoofdstuk in deze langlopende reeks. De game moet later dit jaar verschijnen op Playstation 3 en 4.

Tags: , , , , , ,

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter


zeven − = 3