Olico goes Totoro

Misschien heb je eindeloos veel DIY’s gezien over hoe je een plush kunt maken van verschillende Japanse ÔÇ£KawaiiÔÇØ karakters, zoals Pusheen, Rilakkuma en Mameshiba (dit zijn overigens mijn favoriete karakters!). Als ik dan bezig ben met een DIY wil ik er toch een eigen twist aan geven. Niet netjes de regels volgen! Geef er eens een eigen draai aan! Verander de kleuren, voeg er magic sparkles aan toe. Kortom: laat je fantasie de vrije loop!

Benodigdheden:

-Naaimachine (zo niet: met naald en draad gaat het ook prima)

-Stofschaar

-Kleermakerskrijt (voor het overtrekken van de patronen op de stof)

-Rol draad

-Vilt

- Bloempjes, pailletten. (verkrijgbaar bij de Xenos)

-Spelden

-Patronen (zie onderaan, Let op! Teken 1 cm extra naad als je de patronen op het vilt legt. Dit is gemakkelijker voor het stikken!)

1. Knip de patronen uit en leg het op het vilt. Teken het dan over met kleermakerskrijt. Let hierbij op voor de extra naad (zie afbeelding). Leg het buikje precies midden op het lichaam en stik er (bijna) tegen het randje aan omheen.

2. Leg de oogjes en de halve maantjes op het lichaam zoals op de afbeelding staat aangegeven en stik die ook vast. Het neusje is met zwarte draad in een soort driehoek gestikt.

3. Leg de bloempjes op het lichaam. Als ze goed liggen kun je ze voorzichtig met naald en draad vastnaaien.

4. Voor wat extra Glitter & Glamour kun je er pailletten aan vastnaaien. Pailletten, bloempjes, strikjes en overige stiksels kun je goedkoop bij de Xenos halen. Stel je voor hoeveel verschillende combinaties er mogelijk zijn!

 lP1UoO0kMSh82QwZsoOs50JHGmeXHO58HZsLZbbRmhuX-KfrdvX3ygRw72xk93A_6rQXcPdYtg5izsqDR7Li8tFAKpGYrZi2cnLGIojw19kUZyhxqzwmQ2Z6Eg (1)

5. Stik nu de oortjes en het staartje aan de andere kant! Let wel op dat je een opening van ongeveer 2cm vrijlaat, nadat de oortjes weer aan de goede kant zijn (dus de extra naad aan de binnenkant!) dan moeten de oortjes en het staartje opgevuld worden met watten!

6. Speld ze daarna vast en leg tussen de twee lichaampjes waarbij je bij allebei de lichaampjes de verkeerde kant ziet. Stik het lichaampje en let hierbij weer op dat je een opening van ongeveer 4cm vrijlaat. Haal (vanuit de opening) de ÔÇ£goedeÔÇØ kant eruit.

7. Vul het lichaampje met watten en stik de opening met naald en draad weer dicht

8. Bravo! Je hebt nu een eigen Totoro Plush knuffel. Dit is natuurlijk wel mijn eigen versie. Maar stel je voor hoeveel combinaties er mogelijk zijn! En hoeveel leuke stiksel je aan je plush kunt toevoegen. Laat je creativiteit de vrije loop gaan!

totoro 2 (1)

 

Patronen: cheekandstitch.com

Tags: , , ,

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter


1 × een =