Mangasuggesties van december

Iedere maand komen er ontzettend veel nieuwe manga uit, maar welke series zijn de moeite waard? Aniday liep de releaselijst van december door, op zoek naar interessante titels en nieuwkomers. 

Crimson Spell
Als Prins Valdrigue Areswies een oud familiezwaard trekt wordt hij getroffen door een vloek die hem in een demon verandert. Hij vraagt hulp aan de machtige magiër Halvi, en samen gaan de twee op reis om uit te zoeken hoe ze de vloek moeten verbreken. De razende demon waarin Vald verandert kan alleen maar gekalmeerd worden als Halvi zijn lust bevredigd. Een boeiend fantasyverhaal, met een vleugje yaoi. (Viz Comics)

Voice Over
Hime Kino droomt ervan om voice-actor te worden. Geaccepteerd worden bij de voice-actor opleiding van de Holly Academy is de eerste stap in de goede richting. Helaas maakt Himes norse stem haar niet populair onder haar leraren en medestudenten. Toch weigert ze haar droom te verkwanselen. (Viz Comics)

Bloody Cross
Tsukimiya is half engel en half vampier, een terminaal probleem. Om in leven te blijven moet ze bloed van volbloed-vampiers drinken. Ze werkt ze samen met de engel Hinata, maar als de vampier waarop ze jagen verslagen is, drinkt Hinata het bloed. Uit wanhoop drinkt Tsukimiya Hinata’s bloed, waar het vampiersbloed nog mee is vermengt. Hierdoor wordt Hinata ook een half vampier/engel. Samen gaan ze op zoek naar Gods boek der Profetie├½n, het enige object dat de twee voorgoed van hun vloek kan verlossen. (Yen Press)

Sacred Blacksmith
Cecily is, net als haar vader en grootvader, een ridder geworden. Ze wil haar familienaam eer aandoen, en gaat gelijk naar het marktplein om de winkelende burgers te beschermen tegen een gevaarlijke gek. Maar al snel realiseert ze dat ze zich slecht heeft voorbereid en niet in staat is om het gevecht te winnen. Ze wordt bijgestaan door de eenling Luke Ainsworth, een bekende zwaardvechter en smid. Hij belooft Cecily om haar familiezwaard te repareren. Dit is het begin van een wild avontuur buiten Cecily’s stoutste dromen. (Seven Seas Entertainment)

Sankarea
Chihiro heeft al zijn hele leven lang een ongebruikelijke fascinatie voor zombiefilms. De meeste mensen leven mee met de menselijke overlevenden, maar hij wil vooral de zielige meisjes die in zombies verandert zijn troosten. Als zijn huisdier sterft, besluit hij een herrijzenisdrankje te maken. Het populaire meisje Sanka Rea wil wel fungeren als zijn proefkonijn. Maar als het meisje eenmaal in een zombie verandert, worden de zaken ingewikkelder. Rea worstelt met haar drang om mensenvlees te eten. Ondertussen wil ze ook nog kunnen genieten van haar eerste zomerfestival. (Kodansha)

Voor het volledige overzicht kan je hier kijken. Misschien dat er leuke Kerst- of (late) Sinterklaascadeau’s┬ábij staan, voor jou en je dierbaren?

 

Tags: , , , , ,

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter


acht − 6 =