One Piece vaart mainstream in met verkoopmijlpaal

One Piece heeft nu wel de grootste mijlpaal gehaald in de manga geschiedenis. De manga-serie heeft namelijk nu meer dan 345 miljoen (!) exemplaren verkocht verspreid in 25 verschillende landen.

Viz Media, de uitgever achter onder andere One Piece, heeft afgelopen dat donderdag Bekend gemaakt. Toen het 72ste deel van de manga vorige maand uitgebracht werd in Japan kon Shuisha al bevestigen dat de serie alleen al in Japan 300 verkochte exemplaren heeft. Wereldwijd komen er dus nog 45 miljoen exemplaren bij.

Om dit te vieren heeft brengt Viz Media een speciale One Piece special uit. Hierin staan 5 full cover art afbeeldingen, 69 covers van de One Piece mangareeks, een interview met Oda (de schrijver van One Piece) en de Strong world manga (een eenmalige manga die zich 20 jaar voor One Piece afspeelt) in. Deze is voor alle leden van VizMedia.com en gebruikers van de Viz Media app, die zich voor 27 november aangemeld hebben, gratis te downloaden. Je hebt dus nog even de tijd om je aan te melden.

photo1

Het geeft toch een duidelijk beeld dat de Japanse popcultuur een stevige voet begint te krijgen in de Westerse wereld. Het houdt niet op bij alleen de miljoenen en miljoenen verkochte manga, maar deze week stond er ook een full cover advertentie van One Piece in the New York Times.

Tags: , ,

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter


negen − 5 =