Impressie: Dragon Con in Atlanta

Atlanta bruist. Duizenden fans bezochten het hart van de stad voor Dragon Con, vaak door de organisatie en fans de ÔÇ£non-mainstream Comic ConÔÇØ genoemd. De conventie liep van 30 augustus tot 2 september, maar opent officieel met een kostuumparade op de zaterdagochtend. Grote groepen fans marcheren dan samen door het hart van de stad. Deelnemers beginnen maanden van tevoren aan hun kostuums en hun uitbundige paradewagens.

Sinds 2012 trekt Dragon Con ongeveer 52.000 bezoekers en honderden gasten. De conventie wordt gehouden in vijf immense hotels en verschillende extra gebouwen, zoals een grote ÔÇ£MartÔÇØ die de dealerroom huist. Dragon Con verwelkomt iedereen. Science-fiction, fantasy, cartoons en anime vinden er allemaal een plek in de veertig ÔÇ£fan tracksÔÇØ. Die tracks zijn volwaardige programmeringen in verschillende ruimtes. Stel je Dragon Con voor als bijna veertig conventies in ├®├®n.

De con biedt veel panels door acteurs, voice-actors en schrijvers, maar ook workshops en lezingen gegeven door fans zelf. De creatieve panels vallen ook op, met lezingen over fictie schrijven, fan muziek maken, kickstarters opzetten of acteren. In de ÔÇ£walk of fameÔÇØ kun je van allerlei celebrities handtekeningen vragen, of het nou gaat om Spike uit Buffy of de insprekers van Pinky and the Brain. De ÔÇ£artist alleyÔÇØ is bemand door veel bekende tekenaars, zoals Wendy en Richard Pini van Elfquest en Don Rosa, de bedenker van Ducktales.

Voor anime fans biedt Dragon Con veel cosplay en verschillende relevante tracks in manga, Aziatische cultuur en animatie. Hoe meer interesse je hebt in popcultuur, hoe meer je je op Dragon Con zal amuseren. Zelf bezocht ik panels met acteurs van True Blood en Battlestar Galactica, maar ook workshops over stand-up comedy en fantasy fictie schrijven. In de videozalen draaide permanent anime, maar er was ook een doorlopende marathon met alle oude seizoenen van Doctor Who.

De overweldigende drukte van Dragon*Con is misschien niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast is het zo dat Dragon Con de panels over animatie en anime vaak in kleinere ruimtes houdt, waardoor je niet altijd de ruimte in zal kunnen. Vroeg in de rij gaan staan is adviseerbaar. Vergeet dus vooral je Nintendo DS niet. In ├®├®n weekend had ik honderden vrienden erbij!

Tags: , ,

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter


acht − 1 =